Alocasia Nieuw Blad

Daardoor worden in het groeiseizoen regelmatig de oudste buitenste bladeren langzaam geel lelijk slap en uiteindelijk dor. Vervolgens groeien hier nieuwe bladeren aan.


Alocasia Dragon Scale

Voel of het daar erg nat of juist kurkdroog is.

Alocasia nieuw blad. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat er een blad afsterft voordat of tijdens er een nieuw blad ontstaat. Waarschijnlijk is er te weinig water gegeven. Als je een jonge plant hebt gebeurt het vaak dat het onderste blad geel wordt en afsterft.

Een Alocasia maakt nieuw blad aan dat steeds groter is dan het vorige. Spray de plant zo nu en dan nat met water. De Alocasia is lichtgifig.

Kijk dan ook niet gek op als jouw nieuwe Alocasia plotseling bruine bladeren. Dat heeft dus niks met jouw verzorging te maken maar gewoon met de manier waarop Alocasias. Je Alocasia zal als het goed is af en toe een nieuw blad geven en dan zal er ook soms een oud blad afsterven.

Ook Alocasias zijn planten die erg gevoelig zijn voor bladverkleuring. Het decoratieve blad maakt van de plant bijna een kunstwerk. Dan zijn ze extra dorstig dus hou ze goed in de gaten.

Je kunt het proces overigens wel een handje helpen. Zet de stek op een warme en vochtige plaats. En in de winter kunnen ze zelfs nog meer blad laten vallen.

Elk nieuw blad is daarna wel steeds weer iets groter dan het vorige waardoor de plant na een jaar weer even groot en imposant is als het jaar ervoor of zelfs groter. Wij raden aan om eens per twee weken plantenvoeding te geven. Mijn Alocasia heeft ook elk jaar meestal zo halverwege de winter een periode waarbij de grote mooie bladeren n voor n afsterven en er enkel kleine nieuwe gevormd worden.

Dit bevordert de groei van nieuw blad. Geef enkele dagen geen water pas als de grond droog begint te worden kunt voorzichtig weer wat water geven. Bij te weinig water gaan de bladeren slap hangen kneuzen of afbreken.

Bekijk dan mijn boek Stek Je Plant. Vanaf het voorjaar tot de herfst. Geen stress dit is een normaal proces.

Verpotten tips Snoeien en Bloemen De Alocasia heeft de bijzondere eigenschap dat hij heel vaak zijn bladeren vernieuwt mits hij goed wordt verzorgd. Door de warmte zal de plant veel vocht verdampen. Hiernaast is de Alocasia erg gevoelig voor koud water.

Het schijnt dat ie ook bloemen kan maken maar dit is bij mij nog niet gebeurd. Deze Alocasia is met zijn donkergroene en glanzende bladeren met lichtgekleurde nerven net iets anders dan de andere Alocasias. Zo lang er niet meer bladeren sterven dan erbij komen is het geen probleem.

Wat is er mis met mijn Alocasia. Alocasias zijn gevoelig voor bladverkleuring. Geef de plant met kleine scheutjes handwarm water en.

Wil je meer leren over het stekken van je planten. Als een Alocasia nieuw blad maakt stoot het vaak een oud blad af. Hierdoor heeft de plant extra voedingsstoffen nodig.

Daarom raden wij aan altijd lauw-warm water te geven. Blad gaat hangen Na het aanmaken van een nieuw blad gaat een ouder blad uiteindelijk. Het sap dat vrijkomt na het afsnijden van een.

Raak daarom niet meteen in paniek als je palm Dracaena of Alocasia verkleurt. Wat heel vaak gebeurt bij planten uit deze familie is dat een oud blad afsterft zodra er een nieuw blad verschijnt. Alocasia is kougevoelig bij een temperatuur onder de 12-15 C krijgt de plant vlekken op het blad.

In de winter verliezen ze vaak wat meer bladeren maar in het voorjaar groeien deze zeker weer aan. Dit zal niet meer herstellen maar hij zal weer nieuw blad aanmaken-De Alocasia laat zijn blad hangen. Wanneer de alocasia groeit en nieuw blad aanmaakt zie je ook vaak dat oudere bladeren geel worden.

Om Alocasia te vermeerderen kan je een stukje van de wortelstok met blad afsnijden. Deze voedingsstoffen kun je geven door middel van plantenvoeding. Een beetje ochtend- of avondzon is voor de Alocasia Stingray geen probleem maar zorg dat de Alocasia.

Door deze vier centimeter van de basis af te snijden zal de plant geen energie meer in het lelijke blad stoppen. De Alocasia is geen hele snelle groeier en je zult merken dat ie pas in het voorjaar weer nieuwe bladeren gaat vormen. Mijn Alocasia laat bladeren vallen.

Controleer wel bij alle planten wanneer ze bladverkleuring laten zien of bruine plekjes krijgen de potgrond dieper in de pot. Overal lees ik dat Alocasia een hoge luchtvochtigheid nodig hebben om tot hun volle potentie te komen. Het onderste blad van deze binnenplanten wordt op den duur minder mooi.

Uiteindelijk stoot de plant de oudere kleinere bladeren af. Om te voorkomen dat jouw alocasia bruine bladeren krijgt kun je hem het beste niet in de buurt van een kachel zetten. De Alocasia Polly staat met name prachtig in strakke interieurs.

De Alocasia is een plantje die je nt eventjes moet snappen wil je er goed van kunnen genieten. Deze groeiwijze zorgt ervoor de plant zichzelf snoeit. Te veel water kan zorgen voor bruingele bladranden en bladpunten.

Het gele blad kunt u wegsnijden. Als er geen nieuw blad ontstaat of er veel bladeren afsterven is het goed om te kijken waar je de verzorging kunt aanpassen. De Alocasia verbruikt vanaf het voorjaar veel energie om nieuw blad te maken.

Handig om te weten. Sowieso kun je deze dan altijd beter wegsnoeien om te voorkomen dat je plant al zijn energie in de bloem gaat steken. Een enkel oud blad dat geel wordt is dus geen reden tot paniek.

Bladeren die beginnen af te sterven kun je wegsnoeien. In dit boek leer ik je alles over het stekken van je groene. Het is heel normaal bij Alocasias dat de oudere bladeren die aan de buitenkant van het stammetje zitten afsterven wanneer er nieuw blad ontstaat.

Dat is niet iets om je zorgen over te maken. Vrees niet want dit is best kenmerkend voor de Alocasia. De Alocasia houdt van een lichte standplaats.

Het oude blad wordt eerst bruin en valt af. De Alocasia stoot het onderste blad af om nieuw blad aan te maken Beschadigd blad komt meestal door fouten bij transport of opslag. Wat is er mis met mijn Alocasia.

Ik wacht altijd tot het oude blad zoveel mogelijk zelf is afgestoten en knip het dan enkele centimeters vanaf de grond af zonder de andere bladeren te beschadigen. Maakt jouw Alocasia een nieuw blad. Dat is vrij logisch als we kijken naar het gebied waar ze van oorsprong vandaan komen.

Hieronder beantwoord ik de meest voorkomende vragen over de verzorging van de Alocasia.


Alocasia Cuprea


Soon In Stock Alocasia Stingrayand No Plastic Plant Care Plants Tropical Plants


Monstera


Alocasia Cucullata Plantas Quintal


Maranta Leuconeura Tricolor Prayer Plant Pilea Plant Shop Plants Prayer Plant Plant Leaves


Black Velvet Nieuw Blad Blad


New Leaf Dragon Scale Plant Leaves Plants House Plants


Colocasia Yellow Splash Colocasia Plant Leaves Plant Information


Subhastatum Uderside Leaf


Kamerplanten Van Botanicly 2 Olifantsoor Incl Sierpot Champagne Kleurig Sierpot Kamerplanten Groene Bladeren Planten


Alocasia Kamerplanten Groen Pijlstaartrog


Cuprea Plant Leaves Plants House Plants


Pin Op Kamerplanten


Philodendron Verrucosum Colombia Aroid Terrarium Plants Philodendron Cool Plants


Philodendron Hastatum Silver Sword Inside Plants Pretty Plants Tiny Plants


Alocasia Pink Dragon P 13 Cm Kwekersvergelijk Kamerplanten Thuis Planten Planten


La Petite Beaute Qui Grandit Doucement In 2020 Plant Care Plants Plant Leaves


Pin Op Florale


Mn Cruentum Nieuw Blad Arvores Frutiferas

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel