Alocasia Te Weinig Water

Misschien is je plant nog te. Als een Alocasia te weinig water krijgt zal het blad slap hangen.


Pin On House Plants

Verwijder de dode bladeren en geef de plant slechts een beetje water.

Alocasia te weinig water. Bij te veel water gaat de Alocasia zebrina meer vocht afgeven via haar bladeren. Is de grond juist heel droog verwen je plant dan met een flinke plets water. Waarschijnlijk is er te weinig water gegeven.

De beste manier om te bepalen of het water nodig heeft naast de hangende bladeren en stelen is door de pot op te. Waarom worden de bladeren van mijn Alocasia bruin. Geef planten als de Alocasia gewoon af en toe een beetje water.

Als je plant te weinig water krijgt kan je plant blad gaan afstoten. In de winter mag het zelfs minder vaak omdat de plant dan in ruststand staat en hij niet zoveel water verbruikt. Het is dan ook belangrijk om de grond van de Alocasia altijd licht vochtig te houden.

Dit is vrijwel altijd de oorzaak van te veel water in combinatie met te weinig zonlicht. De kamerplant geeft namelijk een seintje als hij teveel of te weinig water heeft gekregen. Meerdere gele bladeren duiden op een probleem met gieten.

-De Alocasia laat zijn blad hangen. Deze plant is erg gevoelig voor teveel water. Geef dan ook altijd louw water tijdens de watergift.

In een beetje vochtige aarde groeit de olifantsoor het mooist. De Alocasia is een vrij gevoelige plant dus geef hem liever geen koud kraanwater. Nu begrijpen we dat je liever niet elk halfuur een druppeltje water gaat geven maar over het algemeen is n keer in de week voldoende.

Zo verzorg je de kamerplant Alocasia. Dit kun je controleren om je pink in de aarde te steken. Ga dan eens na of je plant op de juiste plaats staat.

De bladeren van de Alocasia zullen slap gaan hangen als er te weinig water gegeven wordt. Het onderste blad van de Alocasia kan op den duur minder mooi. Dit kun je checken door de pot even op te tillen en te kijken of er een laagje water is achtergebleven.

Dit is niet het geval voor de Alocasia Zebrina. De plant staat iets te donker en zoekt het licht. Mocht je hier aan twijfelen mag je gerust een foto van de Alocasia sturen naar info123plantennl en zullen wij ernaar kijken.

Deze kamerplant vindt het fijn als de aarde constant vochtig is. De Alocasia is bovendien een plant die het vrijwel overal in huis goed doet. Teveel water kan resulteren in bruingele bladranden en bladpunten.

Te veel of te weinig water. Ik heb mijn plant teveel water gegeven kan ik hem nog redden. Dit is een teken dan je plant te weinig water krijgt.

Teveel water te weinig water lage luchtvochtigheid teveel of te weinig licht of te lage temperatuur. Is die flink nat probeer dan wat minder te gieten. Door haar oorspronkelijke leefomgeving is de plant ook gevoelig voor koud water.

De Alocasia Macrorrhiza heeft wat meer verzorging nodig dan de gemiddelde kamerplant. Steek je vinger af en toe eens in de grond en geef water wanneer de aarde droog voelt. Bij te weinig water gaan de bladeren van de Alocasia hangen.

Voor veel planten geldt dat je aan het voelen van de grond kunt weten of deze water nodig heeft. De stengels slaan namelijk water op in hun stengels. Niet teveel water in een keer geven.

Heeft je kamerplant geen last van teveel water. Geef de plant met kleine scheutjes handwarm water en doe dat gedurende enkele dagen. De Alocasia is lichtgifig.

Allereerst is het belangrijk om te checken of je de plant te veel of te weinig water hebt gegeven. Bij teveel of te weinig water zie je dat hij zijn bladeren gauw zal laten hangen. Bij te weinig water gaan de bladeren slap hangen kneuzen of afbreken.

Bij te weinig water gaan de bladeren slap hangen en kunnen deze afbreken of kneuzen. En van de meest voorkomende problemen met Alocasia is wanneer de plant zijn bladeren laat hangen. De Alocasia kan last hebben van spint indien de lucht te droog is regelmatig sproeien werkt hierbij preventief.

De plant voert het overtollige vocht op deze manier weg een proces dat guttatie heet. Daarom raden wij aan altijd lauw-warm water te geven. En de Alocasia is hier een echte ster in.

Soms voelt de bovenkant van de potgrond kurkdroog maar verdrinken de wortels. Voelt deze kurkdroog aan dan geef je te weinig water. Hiernaast is de Alocasia erg gevoelig voor koud water.

De bladeren van mijn Alocasia krullen om. Bij teveel water gaat hij zweten. Dit kun je voorkomen door de volgende keer wat minder water te.

Alocasias zijn gevoelig voor bladverkleuring. Ook staat hij het liefst minimaal 5 uur per dag in de zon. Verpot de plant naar een pot met nieuwe verse potgrond.

Er zijn maar heel weinig planten die een speciale verzorging vragen. Geef de plant maximaal 1 keer per twee weken water. De bladeren drogen uit en worden knapperig en krullen om.

Lauwwarm water waardeert ie veel meer. Ook kunnen de bladeren gele of bruine randjes krijgen of er kunnen bruine plekken op het blad ontstaan. Je kunt eenvoudig testen wat precies de oorzaak is door je vinger enkele centimeters diep in de potgrond te steken.

Het sap dat vrijkomt na het afsnijden van een bladstengel kan lichte irritatie veroorzaken op de huid. Bij te weinig water gaan de bladeren slaphangen en kunnen ze kneuen of afbreken. Dit is helaas een beetje een vaag symptoom dat veroorzaakt kan worden door vanalles.

Teveel water kan ook leiden tot gele plekken in bladeren. Wanneer de Alocasia zebrina te veel of juist te weinig water heeft gekregen zullen de stengels en bladeren slap gaan hangen. Door te weinig licht moet je plant harder werken om zichzelf te onderhouden wat resulteert in geel blad.

De Alocasia is een plant die je het beste regelmatig kunt sproeien. Door te weinig water zijn de stengels niet vol genoeg om het blad hoog te houden. Ook zullen de bladeren dan gele of bruine randjes krijgen.

Indien het buiten erg warm is mag dit wel 2x per dag-De Alocasia groeit naar een kant.


Dsc2435 Variegated Plants Rare Plants


Colocasia Esculenta Mojito Pretty Plants Plants Rare Plants


De Alocasia Ook Wel Olifantsoor Genoemd Terug Te Herleiden Aan Zijn Enorme Bladeren Deze Kan Direct Op Je Wishlist Veel Kamerplanten Plantendecor Planten


Introducing Elli The Alocasia Wentii Elephant S Ear I Love Her A Little Bit About Growing A Alocasia Can Be Plants Growing Indoors Indoor Plants


Intenz Home Alocasia Stingray Plants House Plants Indoor House Plants


Alocasia Watsoniana Plants Cool Plants Variegated Plants


13 Amazing Alocasia Varieties You Will Love Smart Garden Guide Plants Alocasia Plant Smart Garden


Sanseveria Succulent Box Snake Plant Succulents


Alocasia Reginula Black Velvet Plants Indoor Plants House Plants



Alocasia Rhino Skin Tanaman Daun


Alocasia Yucatan Princess Plant Decor Indoor Plants Planting Flowers


Alocasia Lauterbachiana Perfect Plants Leaf Structure Plants


The Alocasia Plant Care Guide Video Alocasia Plant Plant Care Plants


Variegated Alocasia Plant Alocasia Plant Plants Elephant Ear Plant


Peace Lily Of Lepelplant Spathiphyllum Met Weinig Water Kamerplanten Planten Binnenplanten


Philodendron Verrucosum


Alocasia Stingray Collage With Nature Plants Trees To Plant Cool Plants


Alocasia Macrorrhiza Stingray Alokazja 65cm Unikat 7384250543 Oficjalne Archiwum Allegro Alocasia Plant Cool Plants Perennial Flowering Plants

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel